Overzicht

Krimpenerwaard Actueel (KW Actueel) is gestart in 2015 als Facebook-pagina en website voor actueel nieuws uit de regio Krimpenerwaard. De regio bestaat uit de gemeente Krimpen aan den IJssel (30.000 inwoners) en Krimpenerwaard (55.000 inwoners).

De fusiegemeente Krimpenerwaard heeft maar liefst 11 woonkernen en een groot oppervlak.  Berichtgeving richtte zich veelal op 112 nieuws en evenementen. In juni 2020 is Krimpenerwaard Actueel overgenomen door Regio Online en valt sinds juli 2020 ook onder moederbedrijf DNRN.

KW Actueel heeft een grote basis volgers op zowel Facebook als Twitter.

Uitdagingen

KW Actueel gaat op sociale media verder als Regio Online Krimpenerwaard e.o. en vormt daarmee één van de tientallen regio accounts op Facebook, maar tot nu toe wel de grootste. Krimpenerwaard is ook de vestigingsregio van DNRN en alles wat daar onder valt. KW Actueel wordt voor de sociale media als voorbeeld gebruikt voor doorontwikkeling van de overige regio’s.

Resultaten

De resultaten KW Actueel zijn uitstekend te noemen, met ruim 9.000 volgers op Facebook en meer dan 6.000 op Twitter. Na de overname is er weer verdere groei te zien in deze aantallen. De website van KW Actueel is op dit moment niet actief, omdat de koppeling is gemaakt naar de regiopagina Krimpenerwaard van Regio Online.